Čadca okrem plavárne a bežeckej dráhy toho športovcom veľa neponúka. Je čas zmeniť to

img

Šport ako aký je dôležitou súčasťou nášho života a to nielen v prípade detí a mládeže, ale aj pre dospelých a seniorov. Stále viac sa apeluje na aktívne trávenie voľného času a občania hľadajú možnosti športového vyžitia. Ako je to v Čadci?  Okrem plavárne a bežeckej dráhy toho okresné mesto veľa neponúka. Je čas zmeniť to.

Áno trávenie voľného času a športovanie nie je v našom meste vôbec ľahké. Aj keď sme už v minulosti mali sľubované úžasné projekty „ihrísk a štadiónov“ veľa sa toho v Čadci nezmenilo. Skôr naopak - mnohé športoviská nám naďalej chátrajú napr. hokejbalový štadión, juniorka ako aj menšie ihriská na sídliskách. Čadca ako jedno z mála miest či obcí nemá cyklotrasu aj keď ešte v minulosti sa začalo pracovať na projekte Strieborná Kysuce čím by vznikla unikátna cyklotrasa o dĺžke približne 20 km. V zimnom období by občania určite uvítali klzisko, ktoré tiež  v minulosti v Čadci fungovalo.

Systematické plánovanie a rozvoj príležitostí pre športové vyžitie Čadčanov je oblasť, ktorá si zaslúži pozornosť a považujem za potrebné napredovať v budovaní moderných športovísk pre rôzne druhy športov a pre všetky vekové kategórie.